Diagnostifikimi prenatal (diagnostika prenatale) në tremujorin e tretë të shtatzënisë. Ekzaminimi doppler, ekokardiografia e fetusit, Oxford CTG.

Diagnoza prenatale në III. tremujori i shtatzënisë

Në skriningun e tremujorit të tretë theksi vihet në qarkullimin e gjakut të fëmijës, i cili arrihet me ndihmën e sonografisë Doppler. Ne ofrojmë Doppler me ngjyra, Doppler me ngjyra me lëvizje të ulët, Doppler spektral dhe kombinimin e këtyre metodave me 4D dhe B-scan. Kjo mund të përdoret për të identifikuar faktorët e rrezikut për sëmundjet e fetusit si kufizimi i rritjes dhe sëmundjet e lidhura me shtatzëninë si preeklampsia. Përveç kësaj, disa sëmundje të tilla si disa defekte të zemrës dhe displazitë skeletore zhvillohen vetëm në fazat e mëvonshme të shtatzënisë. Prandaj, pavarësisht kushteve të vështira të zërit, organet e fëmijës vlerësohen në konsultën tonë diagnostike prenatale në tremujorin e tretë.

Ekzaminimi doppler gjatë shtatzënisë

Sonografia Doppler në shtatzëni është një teknikë e ekzaminimit me ultratinguj që ekzaminon rrjedhjen e gjakut në enët e fetusit dhe placentës. Përdoret një pajisje speciale me ultratinguj që përdor efektin Doppler për të bërë të dukshme rrjedhën e gjakut. Fluksi i pamjaftueshëm i gjakut në placentë, për shembull, mund të çojë në një furnizim të pamjaftueshëm të oksigjenit dhe lëndëve ushqyese tek fetusi (e ashtuquajtura pamjaftueshmëri placentare). Sëmundjet e ndryshme të fetusit dhe të nënës mund të çojnë në këtë.

Përveç kësaj, sonografia Doppler mund të përdoret gjithashtu gjatë shtatzënisë për të zbuluar shenjat e mundshme të një keqformimi ose sëmundjeje në fetus. Duke ekzaminuar rrjedhjen e gjakut në enët e ndryshme, mund të zbulohen, për shembull, shenja të një keqformimi të zemrës ose një çrregullim kromozomik.

Udhëzimet e maternitetit kërkojnë që sonografia Doppler të kryhet gjatë shtatzënisë për indikacionet e mëposhtme:

1. Dyshim për vonesë të rritjes intrauterine
2. Hipertensioni/preeklampsia/eklampsia e shkaktuar nga shtatzënia
3. Gjendja pas lindjes së keqe/vdekjes fetale intrauterine
4. Gjendja pas preeklampsisë/eklampsisë
5. Anomalitë në regjistrimin e rrahjeve të zemrës së fetusit
6. Dyshim i arsyeshëm për keqformim/sëmundje fetale
7. Shtatzënia e shumëfishtë me rritje të papajtueshme
8. Sqarim nëse dyshohet për defekte/sëmundje të zemrës.

Monitorimi i shtatzënive me rrezik të lartë.

Në praktikën tonë të specializuar në mjekësinë prenatale, ne vendosim standardet e monitorimit të fetusit në nivelin më të lartë. Ne përdorim përvojën tonë shumëvjeçare në sonografinë Doppler dhe përdorim pajisjet dhe softuerin më të mirë CTG, veçanërisht të ashtuquajturat CTG të Oksfordit. Duke përdorur teknologjinë më të fundit, ne mund të ofrojmë kujdes edhe më të mirë për pacientët tanë më të vegjël.

Shtatzënia me rrezik të lartë, IUGR, Oxford CTG

A është testimi Doppler i sigurt për fëmijën tim?

Sipas disa studimeve shkencore, ekzaminimet sonografike nuk paraqesin asnjë rrezik për ju dhe fëmijën tuaj. Testimi Doppler është përgjithësisht i sigurt për fetusin dhe nuk ka rreziqe të njohura. Valët ultrasonike të përdorura janë jo-jonizuese, që do të thotë se ato nuk lëshojnë rrezatim të dëmshëm. Megjithatë, ato mund të gjenerojnë pak nxehtësi.
Ne kryejmë çdo ekzaminim Doppler në praktikën tonë sipas parimit ALARA (Aq i ulët sa i arsyeshëm i arritshëm). Falë teknologjisë më të fundit dhe përvojës së gjerë të ekzaminuesit, ne jemi në gjendje të minimizojmë ekspozimin ndaj valëve ultratinguj pa ndikuar në saktësinë e diagnostikimit.

Çfarë është e rëndësishme për ne?

Përveç këshillave dhe trajtimeve kompetente dhe gjithëpërfshirëse, ne vlerësojmë mjekësinë individuale të personalizuar.

Jeni duke kërkuar për diagnostikime moderne dhe të sigurta të tremujorit të tretë në Hamburg? Atëherë ju keni gjetur adresën e duhur! Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme, Dr. Czugalinski do të ishte i lumtur të ndihmonte.

Mezi presim t’ju shohim!

TOP Frauenarzt in Hamburg
TOP Frauenarzt in Hamburg
TOP Frauenarzt in Hamburg
TOP Frauenarzt in Hamburg

Diagnoza prenatale

Dr med. Maciej P. Czugalinski
Specialist në Obstetrikë dhe Gjinekologji
Obstetrikë speciale dhe perinatologji
Eksperti i ultrazërit DEGUM niveli II
Specialist i FMF Londër
më shumë

Të gjitha ekzaminimet ekografike në fushën e diagnostikimit prenatal kryhen të certifikuara sipas kritereve nga kompanitë e mëposhtme:

Shoqata Profesionale e Mjekëve Praktikantë Prenatalë
Shoqata Profesionale e Mjekëve Praktikantë Prenatalë

Diagnoza prenatale

Diagnostifikimi prenatal Hamburg, amniocenteza Hamburg, këshilla për keqformime, DEGUM II Hamburg
Frauenarzt HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Parandalimi dhe vaksinat

Schwangerschaftsbetreuung HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

shtatzënisë

Pränataldiagnostik Hamburg, DEGUM II Hamburg, USG HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Diagnostikimi prenatal - DEGUM II

Behandlung von Kinderwunsch in Hamburg RahlstedtTOP Frauenarzt in Hamburg

Dëshira për të pasur fëmijë

Gynäkologe HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Gjinekologji dhe urogjinekologji

Hitzewallungen therapie, Menopausenbeschwerden Fraeuanrzt in hamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

menopauza

Pille Hamburg, Spirale Hamburg, Hormonfreie Spirale In Hamburg,TOP Frauenarzt in Hamburg

gjithçka rreth kontracepsionit

Pille Hamburg, Spirale Hamburg, Hormonfreie Spirale In Hamburg,TOP Frauenarzt in Hamburg

gjithçka rreth kontracepsionit

Wünschultraschall 3d, Ersttrimesterscreening, Mirena HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Shërbime shëndetësore individuale IGeL