Parandalimi dhe vaksinat

Në çdo fazë të jetës së një gruaje mund të shfaqen sëmundje që mund të parandalohen ose zbulohen në kohën e duhur me trajtim gjinekologjik. Prandaj, duhet të bëni një kontroll të paktën një herë në vit. Përmbajtja e kujdesit parandalues ​​ndryshon në varësi të grupmoshës.

Parandalimi për një grua 20-35 vjeç
Historia e detajuar mjekësore + ekzaminimi gjinekologjik:

 1. Inspektimi dhe palpimi vaginal
 2. Ekzaminimi i ndryshimeve të qelizave – njollosja nga qafa e mitrës (PAP smear ose ThinPrep), test shtesë për HPV nëse tregohet individualisht
 3. Ekzaminimi i klamidias (shpenzimet mbulohen vetëm deri në moshën 25 vjeç)

Parandalimi i kancerit të gjirit:

 1. Deri në 30 vjet: Nuk ofrohen ekzaminime parandaluese nga kompanitë e sigurimit shëndetësor
 2. Nga 30 vjeç: Palpimi i gjirit
 3. Nëse indikohet: mamografia

Opsione shtesë paraprake:
Shërbimet ofrohen si shërbime IGeL.

 1. Testi HPV
 2. Ekografi e organeve gjenitale të brendshme
 3. Palpimi i gjirit dhe ekografia
Parandalimi për një grua 35-50 vjeç
Historia e detajuar mjekësore + ekzaminimi gjinekologjik:
 1. Inspektimi dhe palpimi vaginal
 2. Ekzaminimi i ndryshimeve qelizore – testi i qafës së mitrës (PAP smear ose ThinPrep) dhe testi HPV (çdo 3 vjet)

Parandalimi i kancerit të gjirit:

 1. Palpimi i gjoksit
 2. Nëse indikohet: mamografia

Opsione shtesë paraprake:
Shërbimet ofrohen si shërbime IGeL.

 1. Testi HPV / PAP testi / ThinPrep (në intervalin e testit< 3 vjet)
 2. Ekografi e organeve gjenitale të brendshme
 3. Testi i klamidias
 4. Ekzaminimi me ultratinguj i gjirit
 5. Nëse ka histori familjare: analiza për gjak në jashtëqitje
Parandalimi për një grua 50-55 vjeç
Historia e detajuar mjekësore + ekzaminimi gjinekologjik:
 1. Inspektimi dhe palpimi vaginal
 2. Ekzaminimi rektal (sipas kërkesës)
 3. Ekzaminimi i ndryshimeve qelizore – testi i qafës së mitrës (PAP smear ose ThinPrep) dhe testi HPV (çdo 3 vjet)

Parandalimi i kancerit të gjirit dhe parandalimi i kancerit të zorrës së trashë:

 1. Palpimi i gjoksit
 2. Fillimi i ekzaminimit mamografik (çdo 2 vjet)
 3. Testi imunologjik i jashtëqitjes (testi për gjak në jashtëqitje)

Opsione shtesë paraprake:
Shërbimet ofrohen si shërbime IGeL.

 1. Testi HPV / PAP testi / ThinPrep (në intervalin e testit< 3 vjet)
 2. Ekografi e organeve gjenitale të brendshme
 3. Testi i klamidias
 4. Ekzaminimi me ultratinguj i gjirit
Parandalimi nga mosha 55 vjeçare
Historia e detajuar mjekësore + ekzaminimi gjinekologjik:
 1. Inspektimi dhe palpimi vaginal
 2. Ekzaminimi rektal (sipas kërkesës)
 3. Ekzaminimi i ndryshimeve qelizore – njollosja nga qafa e mitrës (PAP smear) dhe testi HPV

Parandalimi i kancerit të gjirit dhe parandalimi i kancerit të zorrës së trashë:

 1. Palpimi i gjoksit
 2. Ekzaminimi mamografik (çdo 2 vjet) deri në moshën 70 vjeçare
 3. Testi imunologjik i jashtëqitjes (testi për gjak në jashtëqitje) çdo 2 vjet
 4. Rekomandohet kolonoskopia

Opsione shtesë paraprake:
Shërbimet ofrohen si shërbime IGeL.

 1. Testi HPV / PAP testi (në intervalin e testit< 3 vjet)
 2. Ekografi e organeve gjenitale të brendshme
 3. Testi i klamidias
 4. Ekzaminimi me ultratinguj i gjirit
 5. Test shtesë i jashtëqitjes (çdo vit)

Vaksinimi ndaj HPV nuk mbulon të gjitha llojet e HR-HPV, kështu që edhe pas vaksinimit, pjesëmarrja vjetore në ekzaminimin depistues të kancerit nga mosha 20 vjeçare mbetet thelbësore. Vetëm Pap testi i rregullt, nga mosha 35 vjeçare, në kombinim me testin HPV ofron mbrojtje të besueshme kundër kancerit të qafës së mitrës.

Ne i kryejmë vaksinimet sipas rekomandimeve të Komisionit të Përhershëm të Vaksinimit në Institutin Robert Koch ( STIKO ):

 • HPV

Kujdesi parandalues ​​tek gjinekologu

Parandalimi gjinekologjik Gjinekolog në Hamburg

Frauenarzt HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Parandalimi dhe vaksinat

Schwangerschaftsbetreuung HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

shtatzënisë

Pränataldiagnostik HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Diagnostikimi prenatal - DEGUM II

Behandlung von Kinderwunsch in Hamburg RahlstedtTOP Frauenarzt in Hamburg

Dëshira për të pasur fëmijë

Gynäkologe HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Gjinekologji dhe urogjinekologji

Hitzewallungen therapie, Menopausenbeschwerden Fraeuanrzt in hamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

menopauza

Pille Hamburg, Spirale Hamburg, Hormonfreie Spirale In Hamburg,TOP Frauenarzt in Hamburg

gjithçka rreth kontracepsionit

Wünschultraschall 3d, Ersttrimesterscreening, Mirena HamburgTOP Frauenarzt in Hamburg

Shërbime shëndetësore individuale IGeL

Ästhetische medizin hamburg rahlstedtTOP Frauenarzt in Hamburg

Mjekësi estetike